Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 18-10-2013 19:23:14
Geldzaken & Recht

Afstand doen erfenis

Laat ik het advies van de redactie eens opvolgen....

@jangmcoolen,
de kans is zeeeer groot dat moeder niet het vruchtgebruik heeft. de kans is juist zeer groot dat op grond van het testament van vader moeder eigenaar geworden is van alles en de kinderen een niet meteen opeisbare geldvordering hebben gekregen.

er zou in het testament van vader gekeken moeten worden of ts niet haar geldvordering kan opeisen nu moeder het voornemen heeft geuit om te gaan hertrouwen zonder het maken van huwelijkse voorwaarden. eist ts haar erfdeel dan niet op, dan kan dat zelfs als schenking worden gezien.

er zal dus iets geregeld moeten worden, op zijn minst huwelijkse voorwaarden tussen moeder en aanstaand stiefvader.

het zure voor ts is wel dat zij het erfdeel van vader nu pas kan opeisen op het moment dat moeder overlijdt en daarvoor moet aankloppen bij stiefvader. het erfdeel van moeder kan pas opgeeist worden als stiefvader overleden is. of er na het overlijden van moeder nog wel contact is met de stieffamilie is natuurlijk altijd de vraag.....

@hju,
je kunt inderdaad zolang moeder nog leeft de nalatenschap van moeder niet verwerpen. en bedenk wel dat je altijd nog het erfdeel van je vader tegoed hebt.