Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hj
hju - 18-10-2013 20:23:10
Geldzaken & Recht

Afstand doen erfenis

Beste mensen,

wauw, wat een hoop reacties en wat komen sommigen van u toch al dicht bij de waarheid omtrent 'stiefvader'. mijn casus omvat zoveel factoren, dat twee jaar geleden onze 'voelsprieten' op scherp werden gezet en daarom ook mijn moeder waarschuwend / adviserend hebben aangesproken. lees;

- toen moeders man leerde kennen had hij zogenaamd geen geld. zijn nieuwe halve inboedel, huur en andere rekeningen werden door mijn moeder betaald.
- zijn woning stond via een notaris te koop, dit zou goedkoper zijn. mij zei het dat hij enorme schulden had.

toen gingen ze samenwonen en onze adviezen werden wat 'dwingender' voorgelegd. pas op ma!!!

door stiefvader werd vanaf dat moment ook ineens de jaarlijkse belastingopgaaf gedaan (normaal door één van de schoondochters, respectievelijk reg.account en fiscalist). ondanks waarschuwingen dat bijna de helft van de hypotheek consumptief krediet bevat, wordt deze toch door hem afgetrokken. dus strafbaar.

uiteindelijk vorige week (telefonisch) te horen gekregen dat ma en stiefvader gaan trouwen. in nagenoeg dezelfde zin wordt er ook verteld dat zij in gemeenschap van goederen zullen gaan trouwen, zij afzonderlijk daarvan naar de notaris gaan om zaken rondom het huis te gaan regelen (iets met kindsdeel en dat hij daar dan niet aan zou kunnen komen) en uiteindelijk de echte reden van hun trouwen ..... dat de ex van stiefvader na zijn eventuele dood niet aan zijn pensioen kon komen alsook niet aan een grote som geld die dan vrij zou komen (levensverzekering???))

zelfs vanachter mijn ipad zie ik nu wat wenkbrauwtjes bij jullie fronsen. ik besef ook dat ik misschien ook beter ergens anders in een forum had kunnen gaan posten (familietherapie? ;)

mijn moeder heeft geen plaat voor de kop, maar een complete berlijnse muur. niet doorheen te komen. stiefvader is naar mijn idee met zijn dikke 70+ een moderne senior loverboy!!

vanmorgen mijn oproep geplaatst in de hoop een mogelijkheid te vinden om ma duidelijk te maken dat het mij niet om haar geld te doen is, maar dat alles is geweest om haar te behoeden voor stiefvader (er zaten overigens goede en bruikbare adviezen bij). helaas kreeg ik twee uur later een email dat ma geheel niks meer met mij en mijn gezin te maken wil hebben en alle contacten zal verbreken. het lijkt wel peyton place!!!

anyway ... aan alle reageerders grote dank voor jullie moeite om mijn verhaal te lezen en met goede adviezen te komen. aan iedereen een erg goed weekend gewenst en euhhh .... be careful out there ;)

hju