Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 19-10-2013 20:06:20
Geldzaken & Recht

Bekeuring - geen keuringsbewijs

Een auto hoeft niet apk gekeurd te zijn en niet verzekerd te zijn als het kenteken is geschorst en de auto niet op de openbare weg staat.
de schorsing wordt opgeheven zodra de auto op een nieuwe naam geschreven wordt. de nieuwe eigenaar moet, als hij het kenteken wil schorsen, dit direct doen nadat het kenteken op zijn naam staat.

de rdw controleert om de zoveel tijd middels een kentekenvergelijking of een kenteken is geschorst. zo nee, dan controleert de rdw of de apk datum wel of niet vervallen is en of er een verzekering is aangemeld bij de rdw.
is het kenteken niet geschorst en is er geen apk maar wel een verzekering dan volgt een boete van 130 euro.
is het kenteken niet geschorst en is er wel een apk maar geen verzekering dan volgt een boete van 380 euro.
is het kenteken niet geschorst en is geen apk en geen verzekering dan volgen er twee boetes, 1 van 130 euro en 1 van 380 euro.

dit geldt ook voor de motorijtuigenbelasting (die feitelijk houderschapsbelasting heet).

uitsluitend op de dag dat de apk keuring uitgevoerd gaat worden is er een vrijstelling om met het niet apk gekeurde voertuig naar de keuring te gaan. zorg dus voor een schriftelijke bevestiging van de afspraak. de auto moet dan wel verzekerd zijn.