Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 20-10-2013 14:20:22
Garantie & Verzekeringen

Uitbetalen verzekering

@gerritaltena

een wa verzekering dekt alleen maar schade die toegebracht is aan een ander, tenminste, als men daarvoor aansprakelijk is.

dus in het geval van de ts zou, als zijn vrouw aansprakelijk gesteld zou worden, de verzekeringsmaatschappij wel onderzoeken of mevrouw aansprakelijk is. zo nee, dan wijzen zij de claim van de tegenpartij af, zo ja, dan wordt die claim gehonoreerd.

maar in het geval mevrouw door haar verzekeringsmaatschappij niet aansprakelijk wordt gevonden, zullen zij voor haar niet haar schade gaan verhalen.

stel dat mevrouw wa plus casco verzekerd zou zijn, dan wordt aan haar het schadebedrag min het eigen risico uitbetaald, en zal die maatschappij trachten de uitgekeerde schade te verhalen op de tegenpartij. als service verhalen zij dan ook vaak het eigen risico. maar zelfs daar zijn zij niet toe verplicht.

veel tussenpersonen verleenden, in het verleden, vaak de service bij alleen wa, om ook dan de tegenpartij aansprakelijk te stellen, teneinde de schade te verhalen. nu gebeurt dat veel minder, heb ik het idee.