Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

target
target - 22-10-2013 10:30:57
Huishouden & Energie

Huurprijzen (ook @vara kassa redactie)

Ja er zijn inderdaad ook huizenkopers die economisch verantwoord gekocht hebben. €20.000, zuinig geleegd. mooi, dan vraag jij vermoedelijk ook,niet om hulp en staat jou het water niet aan je lippen.

blijft het een feit dat de helft van de huizenkopers aflossingsvrije gekocht heeft, hopende op een (nog nooit voorgevallen) eeuwigdurende economische voorspoed met eveneens eeuwigstijgende huizenprijzen.
hierbij in de waan levend dat tegenslag aan hen niet besteed is.

met zo'n uitgangspunt is situaties als nu niet raar. daar is geen universitaire economie voor nodig.

en dan mijn stelling.
onze huur is nog steeds marktconform. door indexatie.
wij dragen al de economische gevolgen. voor ons wordt ook alles al duurder en wij moeten ook bezuinigen, en daar klaag ik ook niet over omdat zoiets nou eenmaal weleens gebeurt.
leg mij dan eens uit waarom wij met overmatige huurverhogingen de stupiditeiten van de overtrokken koophuizenmarkt moeten financieren?

scheefwonen? wij zitten gewoon in een simpel eindbestemming. betalen na jaren nog steeds een marktconforme huur. terwijl ook wij al jaren steeds minder te besteden hebben omdat alles zo duur is geworden en ons gezin gegroeid is.
wij moeten onze dubbeltjes ook omdraaien, en bv alleenstaande soostrekkers houden per kop meer te besteden over dan wij.
scheefwonen? zo'n onzin! we krijgen met ons inkomen een hypotheek voor een 2 kamer appartement, voor ons grote gezin.

iedereen maakt zijn eigen keuzes, en dat mag ook. maar het is ook normaal dat je zelf de gevolgen daarvan draagt.

@tijger 1
je weet waar je moet klagen? juist!!!
dat geldt ook voor huizenkopers die een inschattingsfout gemaakt hebben.
zij klagen al genoeg, op tv en overal. nu ik, wij huurders die niet te verantwoorden absurde huursverhogingen toebedeeld krijgen
beetje simpel om mij zo de mond proberen te snoeren ;-)