Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

target
target - 22-10-2013 12:46:41
Huishouden & Energie

Huurprijzen (ook @vara kassa redactie)

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 22 okt 2013, 11:14]beste target,

u reageert dus zeer aanvallend. dus blijkbaar storen de problemen van anderen en de enkele oplossing die daarvoor geboden wordt u zeer, terwijl u zegt in een simpel rijtjeshuis te wonen tegen een marktconforme huurprijs, dus u hebt niets te klagen.

ik stoor mij geheel niet aan de problemen van anderen. ik vind het zelfs schrijnend als ik het individueel bekijk.
wel stoor ik me aan de "oplossingen".
"ik heb schuld. spring me even wat bij met geld! of neem mijn schuld mee over?". ja dat wil ik ook wel, dat men mijn lasten mee komt dragen :d
als je financiele transacties aangaat maak je winst of verlies. als winst gepakt wordt is dat prima, maar klaag dan niet als je verlies moet dragen.
om dan dat verlies neer te leggen bij anderen (huurders in dit geval) slaat dat nergens op.

en jaloers? nu laat je me heel hard lachen.
denk je echt dat ik jaloers ben op een situatie waarin "winsten" ver vervlogen zijn, bij sommige schrijnend ver?
het lijkt me eerder dat deze huursverhogingen door huizenbezitters als normaal geaccepteerd worden omdat zij jaloers zijn dat huurders niet met een shit-hypotheek of vette schulden zitten. dat onze huizen gewoon onderhouden worden en dat niet zelf hoeven te betalen (al betalen we dat wel omdat dat in die maandelijkse huurprijs ingecalculeerd zit).

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 22 okt 2013, 11:14]terwijl u zegt in een simpel rijtjeshuis te wonen tegen een marktconforme huurprijs, dus u hebt niets te klagen.

blijkbaar kon u die verhalen over verbouwingen, grote winst en decadente nieuwe keukens niet verdragen. ik proef iets van jaloezie.

je hoort mij ook niet klagen over het feit dat wij huren.
wel over het feit dat de huren nu bovenmatig verhoogd worden om de koopmarkt te compenseren, terwijl de huren ook gewoon geindexeerd zijn toen de koopmarkt "winst" maakte, en de huren dus niet verlaagd zijn.
dat heet ongelijke behandeling ;-)

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 22 okt 2013, 11:14]u mag best kritisch zijn, maar elke koper over een kam scheren is dom.



ik scheer niet elke koper over 1 kam.
als je goed leest zie je dat ik kenmerkende nuances vernoemd heb.
wel goed lezen tijger1, en niet alleen je emoties laten overheersen :d

je moet mijn woorden dus niet verdraaien om daarmee mijn stelling in een kwaad daglicht te zetten.
ga gewoon inhoudelijk in op wat ik stel, maar ga geen woorden neerleggen die ik niet uitspreek ;-)