Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

target
target - 22-10-2013 18:07:01
Huishouden & Energie

Huurprijzen (ook @vara kassa redactie)

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 22 okt 2013, 13:20]maar wat wilt u nu eigenlijk? huurverlaging omdat een enkele huizenbezitter met zijn restschuld wordt "geholpen". ?

en als u wilt dat de regering strenger wordt voor kopers en soepeler voor huurders moet u daar de partij op uitzoeken en daar de volgende keer op stemmen.

heb ik het ergens over huurverlaging??? nu probeer je wéér te verdraaien.
van mij mag het gewoon weer geindexeert worden.
die extra huurverhogingen slaan nergens op.
wij verdienen dan misschien ietsje meer dan destijds, maar destijds hoefden we daar maar met 2en van te doen, en nu met een opgroeiend gezin.
per saldo hebben we minder te besteden, maar nu ineens wonen we scheef en moeten we extra betalen.
dat slaat gewoon nergens op, want is puur om geld te verkrijgen om "de woningmarkt los te trekken".

en dat stemmen heb ik allang geen vertrouwen meer in. de wijze waarop verkiezingsbeloftes gemakshalve naast hen neergelegd wordt is algemeen bekend lijkt me.

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 22 okt 2013, 13:20]veel mensen zullen door die restschuld nog jarenlang super krap zitten en dat geeft ook niet, maar zij moeten wel van hun koopwoning afkunnen, want met dat "bezit" wordt hun schuld alleen maar groter en bijvoorbeeld stellen die uit elkaar gaan, blijven bij niet-verkopen nog jarenlang aan elkaar gebonden. dus er moet wel wat gebeuren.

dat velen nog jaren krap zullen zitten is schrijnend.
maar dat krijg je als je meer (geleend) geld uitgeeft dan je hebt. als je in het vooruit leeft zul je later de rekening moeten betalen. dat is een economisch beginsel wat al bestaat sinds de mensheid.
ik begrijp dan ook niet dat iedereen doet of dat hij dat niet wist. erg naief.

en dat scheidingen problemen brengen is eveneens allang bekend. net als dat baanverlies, ziekte, en weet ik veel wat nog meer aan tegenslag ook altijd al bestaan heeft.
dat zijn zaken die je mee moet wegen als je grote beslissingen neemt in je leven zoals bijvoorbeeld een huis kopen en wat voor hypotheek je neemt.
doe je dat niet, en leef je in de naïviteit alsof jou zoiets niet kan overkomen dan loop je grote risico's.
dat zijn dan eigen keuzes dus ook eigen last.

dus waarom moet daar wat aan gebeuren? iedereen wordt toch geacht voor zichzelf te zorgen? of zouden al die mensen die nu in problemen zitten eigenlijk hun handelingsbevoegdheid ontnomen moeten worden en onder curatele gezet moeten worden?
ik dacht dat we in een land van vrijheden leefden. persoonlijke vrijheden die persoonlijke verantwoordelijkheid met zich mee brengen. zo ook schulden dragen.

maar dit probleem lost zich vanzelf op, mits het niet kunstmatig in stand gehouden wordt.
dat heet in economische termen "vraag en aanbod".
het aanbod zal de prijs doen aanpassen totdat er weer vraag is.
als de koophuizenmarkt zich kan herstellen door terug te gaan naar normale prijzen zal hij zo weer los zijn.
en ja, dan zullen sommigen met verlies op moeten draaien voor hen die winst gemaakt hebben. (ook een economisch beginsel. winst wordt behaald door andermans verlies)

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 22 okt 2013, 13:20]blijkbaar hebben uw familie, vrienden of kennissen geprobeerd u de ogen uit te steken met hun keukens, verbouwingen en winsten, en zitten ze nu in de sores en vragen geholpen te worden. het steekt u, als dat ook nog gebeurt.

niet alleen vrienden of kennissen. de hele maatschappij heeft zich flink decadent gedragen.
geen enkel probleem mee, maar zeur dan ook niet als het tegen zit.
en laat er zeker geen anderen voor opdraaien.

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 22 okt 2013, 13:20]maar troost u, dat "helpen" gebeurt maar heel mondjesmaat en ze moeten nog lang op de blaren zitten.

ik troost mij niet. ik vind het érg schrijnend. maar ook heeft men zelf die keuze's (maar wat graag) gemaakt om rijk te leven met grote risico's (die nu bewaarheid worden).

nu probeer je me wéér als meedogenloos weg te zetten door mijn woorden te verdraaien.
ik val geen huizenbezitters aan. alleen zij die nu jammeren om geholpen te worden (met geld) omdat zij een verkeerde keuze gemaakt hebben.

en dáár gaat het mij om. moeten de huurders nu dat geld ophoesten? niet eerlijk.