Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

target
target - 23-10-2013 13:11:27
Huishouden & Energie

Huurprijzen (ook @vara kassa redactie)

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 22 okt 2013, 22:02]om 12.46 zei u anders dat u niet wilde klagen. maar mag wel hoor.

nu doe je het wéér :-)
woorden verdraaien.
je probeert mij echt weg te zetten als eoa botte !@#$%, niet?

ik klaag ja. op de absurde huursverhogingen. niet op huizenkopers, aflossingsvrij of wat dan ook. gelukkig niet aan mij om daarover te klagen.

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 22 okt 2013, 22:02]ik voel mij niet aangesproken. bezit al meer dan 38 jaar een eigen huis, wat al meer dan 10 jaar hypotheekvrij is.

voor de goede orde zonder decadente keuken en ook zonder "winsten". , want ik woon daar.

mooi. gelukkig 1 probleemgeval minder.

mag ik vragen of het nog je eerste huis is?
of heb jij je huis makkelijk af kunnen lossen door met vette winsten te verkopen. winsten over de rug van zij die nu in de problemen zitten omdat die huizenprijzen zo vet over de kop gingen?

zo niet, dan weet jij ook verrekte goed hoe gezond een huis te kopen en hard te werken voor het spaarcentje erin (=aflossen).
dan heb jij mogelijk ook momenten in je leven gehad (tegenslag) zodat jij weet welke risico's daaraan kunnen kleven.
dan heb jij die momenten doorstaan, waarbij ik uitga dat jij daar zelf eea voor hebt moeten doen en zeker laten, maar denk ik dat jij je wel degelijk ook realiseerd dat er momenten zijn geweest dat het flink anders uit had kunnen pakken.
en dan loste jij nog af.

dan begrijp jij verrekte goed dat "aflossingsvrij" geheel geen gezonde situatie was, waarbij de huizenprijzen nog eens 2x zo hoog zijn geweest.
simpel berekend, dat de risico's die men met aflossen loopt nog eens 4x zo hoog zijn bij "aflossingsvrij".

begrijp je dat niet, met jou ervaringen, dan begrijp je geheel niet wat het probleem op de koophuizenmarkt (=grondslag recessie) is.

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 22 okt 2013, 22:02]die huurverhogingen worden dus niet besteed aan de schulden van de huizenbezitters. die gaan gewoon in de pot van de huisbaas.

[quote=xilefsim schreef op woensdag 23 okt 2013, 08:35]om de huurmarkt te hervormen, kiest de regering voor inkomensafhankelijke huurverhogingen. de extra inkomsten hiervan worden bij de woningcorporaties [b]afgeroomd[/b] door middel van een verhuurdersheffing.

http://www.nrc.nl/nieuws/2013/09/17/teruglezen-en-kijken-de-eerste-troonrede-van-koning-willem-alexander/">bron

juist xilefsim!
jij zegt het mooier dan mij. doch ik zeg hetzelfde.
via omweg mogen wij huurders die ons niet kapot gekocht hebben betalen voor de naieve inschattingfouten van anderen.