Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-10-2013 11:29:04
Voeding & Gezondheid

Hoe bewaar ik mijn brood het beste zonder dat het gauw hard en beschimmeld is.

Ik koop niet iedere dag vers brood, maar vries het ook niet zo vaak in. de koelkast zorgt sneller voor uitdroging, dus dat echt is niet de juiste plek.
het gaat hier in de plastic broodzak met een goede plastic klem erop, gewoon in de kast en blijft toch zeker 3 dagen vers.

truc is wel om vers brood te kopen en het uiteinde van de zak echt goed dicht te maken (dubbelslaan voor het met de klem dichtgemaakt wordt).
verder hangt het af van welke super en/of bakker je gaat: het brood van ah en bakker klootwijk hier op de hoek is binnen 24 uur oudbakken en valt in korrels uit elkaar (instant paneermeel, dat dan weer wel), brood van c1000 en de turkse bakker blijven langer goed. als ik daar op zaterdag brood haal, kan ik er zelfs maandag nog goed mee lunchen.
maar dat is echt afhankelijk van de vestiging van de supermarkt en hoe goed ze de zakken daar dichtmaken, want regelmatig liggen ze daar half open.