Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hakkelaar - 06-11-2013 22:35:58
Geldzaken & Recht

Bestolen op het werk.werkgever wil niet vergoeden?

Dit is het juiste antwoord:

http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/tas-gestolen-onder-werktijd-werkgever-aansprakelijk/speel/1/?vhash=c749c73j

advocaat bas van batenburg, van van batenburg en van der vlies advocaten in alphen aan den rijn, maakt duidelijk dat als een werknemer schade lijdt tijdens het uitoefenen van de werkzaamheden, de werkgever die schade in principe moet vergoeden. dat is alleen anders als de werknemer bewust de schade heeft veroorzaakt of als er sprake is van opzet. demonstrate had maatregelen kunnen nemen om de schade te voorkomen. bijvoorbeeld door een medewerker op de tassen te laten passen of de tassen in een kluis te leggen. volgens bas van batenburg is demonstrate daarom aansprakelijk en verplicht de schade te vergoeden.