Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 06-11-2013 22:48:48
Geldzaken & Recht

Loonstrook

Nadat de werknemer is aangesteld ontvangt hij maandelijks of eens per vier weken de loonstrook of salarisstrook. volgens het burgerlijk wetboek (7:626) is de werkgever verplicht bij elke voldoening van het in geld vastgestelde loon aan de werknemer een schriftelijke opgave te verstrekken van:

• het loonbedrag;
• van de bedragen waaruit dit is samengesteld;
• van de bedragen die op het loonbedrag zijn ingehouden;
• van het bedrag van het loon waarop iemand conform de wet minimumloon en minimumvakantiebijslag volgens zijn leeftijd minimaal recht heeft.

artikel 626 bw lid 1.

de werkgever is verplicht bij elke voldoening van het in geld vastgestelde loon de werknemer een schriftelijke of elektronische opgave te verstrekken van het loonbedrag, van de bedragen waaruit dit is samengesteld, van de bedragen die op het loonbedrag zijn ingehouden, alsmede van het bedrag van het loon waarop een persoon van de leeftijd van de werknemer over de termijn waarover het loon is berekend ingevolge het bepaalde bij of krachtens de wet minimumloon en minimumvakantiebijslag aanspraak heeft, tenzij zich ten opzichte van de vorige voldoening in geen van deze bedragen een wijziging heeft.

lid 4. voor het verstrekken van een elektronische opgave is uitdrukkelijke instemming van de werknemer vereist.

aanvullend is vereist (7:626, lid 2 bw) dat de loonstrook vermeldt:

• de naam van de werkgever en werknemer;
• het burgerservicenummer van de werknemer;
• de termijn waarover het loon is berekend;
• de overeengekomen arbeidsduur.

volledig artikel http://www.hr-kiosk.nl/hoofdstuk/loon-en-inkomstenbelasting/loonstrook-en-jaaropgaaf">klik