Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

db87
db87 - 12-11-2013 14:14:06
Computers & Telefonie

Besturingssysteem windows

[quote=lekkerisdat schreef op maandag 11 nov 2013, 16:04]als je gewoon goede beveiligingssoftware draait kun je nog prima 5 jaar lang xp blijven gebruiken. ook internetbankieren is dan geen enkel probleem.

volgens mij begrijp je niet hoe de beveiliging werkt op een computer. als ik een huis heb met een gepantserde voordeur heb ik daar ook niks aan als de inbrekers binnen zijn gekomen via het dakraam.
zo moet je het ook zien met windows xp, in de kern van het besturingssysteem zitten te veeltekortkomingen om het systeem adequaat te kunnen beveiligen. je kunt windows xp compleet dichttimmeren met tal van toepassingen en programma's maar daar los je het probleem niet mee op.

internetbankieren de komende 5 jaar op windows xp is volstrekt onverantwoord en tevens geheel op eigen risico indien je slachtoffer wordt van internetbankieren.

zie ook de factsheet van de https://www.ncsc.nl/binaries/nl/dienstverlening/expertise-advies/kennisdeling/factsheets/factsheet-stop-met-gebruik-windows-xp/1/factsheet%2bstop%2bmet%2bgebruik%2bwindows%2bxp.pdf">overheid.

kijk eens op fora zoals http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=355402">wilderssecurity.com.