Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jansje
jansje - 15-11-2013 17:04:00
Voeding & Gezondheid

Mag een verzorgingshuis geld vragen, voor het opbaren op eigen kamer?

Dit is de mail


zoals vanmiddag telefonisch besproken zou ik u nader informeren over de kosten welke in rekening zijn gebracht in verband met het overlijden van dhr doelder.
hieronder treft u nogmaals de informatie aan over het tarief dat shdh hanteert voor het opbaren:

het beleid van shdh is dat wij €40 per dag in rekening brengen indien de overledene wordt opgebaard in het eigen appartement. wij doen dat omdat het awbz-tarief dat shdh ontvangt na overlijden van een cliënt, een stuk lager is dan het tarief wanneer de cliënt nog in zorg is, terwijl wij ook nog personele kosten hebben wanneer iemand is opgebaard. ik verwijs u ook naar de bijgevoegde brochure 'daar hebt u recht op in een awbz-instelling', pag. 19, bovenaan. daar staat dat de nabestaanden of de uitvaartondernemer de kosten betalen van het afleggen en opbaren.


ook volgens de algemene voorwaarden voor zorg met verblijf zijn wij gerechtigd om kosten in rekening te brengen.
zie artikel 34, lid 3 van de bijlage.

verder heeft u aangegeven dat de familie het niet eens is met de in rekening gebrachte kosten van € 50.-- voor condoleancebezoek (19.30 uur tot 20.15 uur). de familie geeft aan de condoleance zelf te hebben verzorgd zonder aanwezigheid van medewerkers van de locatie.
ik zal hierover contact opnemen met de locatie.
zodra ik bericht van de locatie heb ontvangen, laat ik het u weten.