Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 15-11-2013 18:24:46
Voeding & Gezondheid

Mag een verzorgingshuis geld vragen, voor het opbaren op eigen kamer?

Precies dat is ook hun plicht. andere activiteiten, waarvoor zij geld mogen rekenen zijn niet verricht. zij krijgen voor het beschikbaar stellen van de kamer nog in ieder geval 7 dagen betaald. dus ook als uw vader daar niet door de uitvaartverzorger zou zijn opgebaard, had u nog 7 dagen kunnen beschikken over die kamer.

alle werkzaamheden en voorzieningen ivm het overlijden van uw vader zijn verricht en getroffen door de uitvaartverzorger op uw kosten. in die vier dagen dat hij daar nog was, heeft de instelling niets voor hem hoeven doen. zij zullen echt geen wake bij hem hebben gehouden.

ook zullen zij niet de bezoekers of familieleden verzorgd hebben.

ik weet natuurlijk uw instelling niet, maar ik zou onder geen voorwaarde betalen en een officiële klacht indienen over de gang van zaken waar dat maar kan.

als persoonlijke ervaring.
toen mijn moeder overleed in het verpleegtehuis, kon ik die instelling wel schieten. zij was 's nachts overleden en ik heb haar 's morgens meteen weg laten halen. diezelfde middag hebben wij haar kamer leeg gehaald. ik heb er nadien nooit meer één stap over de drempel gezet. ik kan nu nog niet door die straat rijden waar het tehuis staat.
zij heeft daar ruim zes jaar gewoond en als ik terugdenk aan die tijd heb ik alleen maar ernstige klachten, maar je loopt met je kop tegen een muur.

dus toen ik uw kwestie las, werd ik daar weer laaiend over. succes en sterkte.