Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 16-11-2013 15:12:08
Geldzaken & Recht

Lekkage in pas gekocht huis

Ik vond deze uitspraak van een kantonrechter, uit 2006, waarbij hij oordeelde dat de verkoper wel aansprakelijk was voor de schade van een lekkende badkamer. dit verborgen gebrek werd vrij snel ontdekt na de koop. binnen 14 dagen.
klik http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:rbbre:2006:az5428">hier
ook al wist de verkoper niet van de lekkage, toch was hij aansprakelijk. wel had de badkamer eerder een lekkage gehad, maar dat was volgens het keuringsrapport van de koper niet deugdelijk gemaakt door de verkoper.

het is dan wel zaak om nu meteen de verkoper aansprakelijk te stellen. dat moet ongeveer binnen 2 maanden na koop, maar dat steekt niet op een dag. per aangetekende brief, mail en fax. belangrijk is dat de brief de verkoper bewijsbaar bereikt. altijd vragen om een schriftelijke reactie.
verder is het van belang dat uw zoon een expertise onderzoek laat doen naar de lekkage. daarin moet komen vast te staan dat de lekkage al aanwezig was voor de overdracht. er zal dan wel naar de constructie van de afvoer (neem aan dat daar het probleem ligt) moeten worden gekeken. dat moet dan maar na de het aansprakelijk stellen van de verkoper, anders gaat er te veel tijd verloren.

het is wel 1 uitspraak en vrij lang geleden. om uw zoon niet onnodig op kosten te jagen zou ik deze vraag nog eens laten beoordelen op het volgende forum. om eens te informeren hoe dit soort klachten de laatste jaren door rechters werd beoordeeld.

klik http://www.rechtswinkel.nl/">hier

het is wel in zijn voordeel dat hij een aankoopkeuring heeft laten uitvoeren voor de overdracht van de woning.
misschien is er door de lekkende badkamer nu een onveilige situatie ontstaan ivm de elektriciteit, dat kan ook nog in het voordeel van uw zoon zijn, gezien de bewoonbaarheid van de woning.
een rechtsbijstandverzekering is wel zo handig, want werkt de verkoper niet mee, dan komt het toch op een rechtszaak aan en daar komen toch de nodige kosten aan te pas.