Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 19-11-2013 09:42:15
Auto & Vervoer

Filipijnen

[quote=olijfje3 schreef op dinsdag 19 nov 2013, 08:56]hutch , heb je ideeen hoe je je de door jou opgenoemde punten kunt oplossen of verminderen?olijfje3
dat hebben 'wij' niet in handen. dergelijke grote bedragen gaan middels stichtingen e.d. waar helaas te veel 'verdwijnt', althans niet daar komt waar het echt nodig is.

'mooie' voorbeelden zijn alpe d'huzes en haïti.
en telkens wordt er weer beweerd / dat het 'nu' wel anders/beter gaat.

uiteraard is alles ook afhankelijk van de afstand naar het rampgebied.
stel het gebeurt binnen europa, dus op relatief korte afstand.
dan is het al een stuk makkelijker wanneer privépersonen goederen gaan brengen.

in dit geval loopt het via stichtingen e.d. en de overhead zal daardoor ook enorm zijn. uiteraard zijn er ook kosten die niet te voorkomen zijn.
zoek maar eens op google wat de heren/dames bestuursleden-/ directie van 'goede doelen' betaald krijgen. en dan zijn het vaak ook nog eens bijbaantjes.

dan hebben wij het nog maar over nederland. maar wat gebeurt er met het geld (of goederen) in het rampgebied zelf? denk daar aan corruptie, machtsmisbruik enz. enz.....

dus een oplossing? nee, niet direct. althans niet als het een verweg-rampgebied is.
ik ben echt benieuwd wat wij nu allemaal weer te horen/lezen krijgen, m.b.t. het opgehaalde geld.