Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
diemenees - 24-11-2013 13:44:44
Auto & Vervoer

Prioriteit in trein

1.het hangt van het type trein af waar die stickers (horen te) zitten, bvb in dubbeldekkers anders als in wagons met locomotief. in principe vrij dicht bij de deuren/uitgangen, en het is niet specifiek voor zwangeren, maar voor invaliden. herinnert u zich die discussie nog over hoe die stickers voor de als stilte bedoelde coupe worden nageleefd?
2.in belgie mogen zwangere vrouwen inderdaad zonder bijbetalen in 1e kl. plaatsnemen vanaf bepaalde fase in zwangerschap, ze moeten wel een gewoon ticket 2e kl. hebben, en een medische verklaring (in be is dat laatste heel gewoon-die moet je bvb bij je baas inleveren voor een ziektedag doorbetaald te krijgen). en daar vallen nlers weer over-privacy en dat soort dingen.
in ander landen, zoals waar ik nu ben, staan bvb ouderen juist op voor kinderen-veel van dat soort zaken is erg cultureel bepaald en dus voor de doorsnee nler uitermate moeilijk te accepteren dat het wel eens anders kan uitpakken.
(vermoedelijk is dus vooralsnog de beste opl. voor u een kussen onder de jurk??)