Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 30-11-2013 13:11:25
Vakantie & Reizen

Vrij te ontvangen ned publieke omroep

Voor de duidelijkheid van de link van diumenge

ik wil wel nederland 1, 2 en 3 blijven kijken, maar ik wil niet maandelijks betalen voor een abonnement. is er een gratis alternatief?


ja. in nederland kunt u via de ether (dvb-t) gratis nederland 1, 2, 3 en een regionale zender ontvangen. met behulp van een dvb-t antenne en een dvb-t ontvanger (de meeste nieuwe tv’s hebben een ingebouwde dvb-t ontvanger) is het mogelijk een digitaal tv-signaal op te vangen, zonder dat daarvoor een abonnement bij een distributeur hoeft te worden afgesloten. in het buitenland blijft het beste van vlaanderen en nederland (bvn) via de satelliet gratis toegankelijk.

het waarom

waarom stopt de npo met de gratis verspreiding van de televisiekanalen en de radiozenders via de satelliet?

de npo stopt hiermee omdat de npo eenzelfde soort afspraak met canaldigitaal wil als hij heeft met de aanbieders van kabeltelevisie en iptv. het medialandschap is sinds 15 jaar (het moment waarop de satellietverspreiding start) erg veranderd. alle distributeurs zijn commerciëler geworden. sinds een aantal jaren betalen aanbieders van kabeltelevisie en iptv de npo daarom een rechtenvergoeding. de npo vindt het een logische stap dat dat ook voor satelliet gaat gelden.