Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
loekoek - 02-12-2013 13:41:22
Geldzaken & Recht

Onterechte bekeuring

Bij politie/justitie gaat men standaard uit van het eigen gelijk. je moet doorprocederen wil je kans maken. je eerste bezwaar wordt standaard afgewezen.
maakte het volgende een aantal jaren geleden mee. onderweg op de bromfiets naar het werk werd ik een fuik ingeleid bij een scholengemeenschap waar een flink aantal jongeren prenten kreeg toebedeeld wegens problemen aan fiets of bromfiets. ik moest mijn papieren aan verbalisante overhandigen terwijl ondertussen de brommer door een oudere agent op de rollerbank werd getest (een paar dagen tevoren had hij een onderhoudsbeurt gehad bij de dealer). ik kreeg van de oudere agent mijn bromfiets terug; er was geen probleem; niet opgevoerd o.i.d.. het jonge agentje, kennelijk in opleiding, wilde mijn papieren niet zomaar terug geven. zij vroeg om mijn brommer even vast te houden wat ik toestond(wel moest want ze had mijn papieren). hierop deed zij een remtest op de daar aanwezige klinkerondergrond met daarop restanten zand (was nl. een opslagplaats bij de school). ze beweerde dat mijn remmen niet goed waren afgesteld en ik ontving een boete van € 90,-. heb haar verteld dat ik haar auto op die ondergrond nog wel door de remmen kon duwen maar geen resultaat. in bezwaar kansloos en ging in beroep(na betaling van € 90) waar ik het geschrevene aanhaalde. kreeg mijn € 90 per saldo na 5 maanden terug. je wordt moe van die terroristen.