Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 06-12-2013 21:11:30
Auto & Vervoer

Verplicht schoorsteen vegen \bij gaskachel gebruik?

[quote=labren schreef op vrijdag 6 dec 2013, 17:51]een gaskachel geeft geen vervuiling in je schoorsteen dus je hoef ook nooit je schoorsteen te laten vegen , zonde van het geld
@ labren,

klopt deels wat u zegt.

een gaskachel zelf vervuilt een schoorsteenkanaal niet/nauwelijks, maar er kunnen b.v. tijdens de voorjaar/zomer voorwerpen in komen of nesten in worden gebouwd.

tevens, heeft een (open) gaskachel; als je hem de hele winter gebruikt wel degelijk onderhoudt nodig, omdat er o.a. stof op de brander(s) komt waardoor op termijn een onvolledige verbranding kan gaan ontstaan, waardoor het gevaarlijke koolmonoxide kan ontstaan.

verzekeringsmaatschappijen zullen alles doen om niet te hoeven uit te keren; als blijkt dat in uw polis staat dat de schoorsteen 1 keer per jaar moet worden geveegd/geïnspecteerd en u laat dit na, dan keert de verzekering niets uit als er iets gebeurt wat gerelateerd kan worden aan het nalaten van de jaarlijkse schoorsteen-inspectie.

tevens, zal er hoogstwaarschijnlijk ook in een polis staat dat kachels goed en regelmatig onderhouden moeten worden.