Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 07-12-2013 12:34:25
Auto & Vervoer

Verplicht schoorsteen vegen \bij gaskachel gebruik?

[quote=tijger1 schreef op vrijdag 6 dec 2013, 23:41]mijn cv ketel is bijna 39 jaar oud. mankeert niets aan en slurpt geen gas.

afgezien van het feit dat een nest ook gebouwd kan worden na het schoonmaken, vallen de meeste koolmonoxide doden door geisers en zeker niet door kachels. niet dat dat minder erg is.

ik weet inderdaad niet wat een ttb is, maar u haalt er steeds meer zaken bij. het ging er over wat er in de polis staat. en er staat dus niet in een polis, opstal of inboedel dat men verplicht is jaarlijks de schoorsteen te laten vegen.

er zijn nog genoeg oude cv ketels in gebruik en of die nu ontraden worden of niet, door wie?, die hoeven helemaal geen gevaar te betekenen.
@ tijger1,

dank u voor uw eerlijkheid!

u bent niet alleen aantoonbaar feitelijk erg eigenwijs, maar ook nog eens gevaarlijk (financieel) kortzichtig en dom bezig...

een open c.v.-ketel van 39 jaar is levensgevaarlijk en zelfs onder bepaalde ongunstige weersomstandigheden kan een dergelijke goed onderhouden c.v.-ketel nog steeds gevaar opleveren voor mensen in de woning! vraag het maar na bij een c.v.-expert!

een open c.v.-ketel van 39 jaar slurpt wel degelijk veel en veel meer gas dan een moderne gesloten hr c.v.-ketel uit 2013; iedere c.v.-specialist en c.v.-onderhoudsmonteur kan u dat vertellen!

als u uw c.v. dagelijks gebruikt heeft u een nieuwe hr c.v.-ketel er waarschijnlijk binnen 2-3 jaar volledig uit en zal u na die 2-3 jaar veel minder gas gaan gebruiken = flink geld besparen op uw gasrekening.

geloof mij uiteraard niet; maar laat eens een geheel gratis offerte doen en vertel dan hier op dit forum wat het scheelt aan gasgebruik per jaar!
zal u waarschijnlijk niet doen, omdat u het toch veel beter weet dan alle c.v.-experts bij elkaar!

u zei:

"afgezien van het feit dat een nest ook gebouwd kan worden na het schoonmaken, vallen de meeste koolmonoxide doden door geisers en zeker niet door kachels. niet dat dat minder erg is".

weer een opmerking die getuigt van erg weinig verstand van kennis van zaken.

in de schoorsteen van een open gaskachel wordt meestal een nest gebouwd in het voorjaar als de vogels een nest gaan bouwen en de open gaskachel is uitgezet!
een vogel gaat uiteraard niet in een heet schoorsteenkanaal een nest bouwen als de kachel brandt.

ook verouderde en gevaarlijke open c.v.-installaties zorgen bijna elke week in nederland wel voor problemen, maar niet elk incident weet de media te vinden; maar ik kan u vertellen dat de brandweer van een gemiddelde grote stad hier meerdere keren per week mee bezig is, als het stookseizoen weer is begonnen.

soms hebben mensen met een gevaarlijke open c.v.-installatie niet eens een co-melder van een paar tientjes geplaatst in de ruimte waar de open c.v.-installatie hangt, zodat ze niet eens weten of de open c.v.-installatie teveel co produceert en dat dit terecht komt in het huis...

ik haalde de ttb er alleen bij omdat u weer ten onrechte beweerde dat een open verouderde gaskachel geen brand kon veroorzaken!

als u verouderde en gevaarlijke verwarmings-apparatuur in u woning heeft, zou ik eens gaan informeren bij uw verzekering of u wel voldoet aan de minimale polisvoorwaarden, want ik denk dat een 39 jaar oude ketel niet zal worden geaccepteerd en/of de verzekeringspremie zal worden verhoogd.
zeker niet als deze 39 jaar oude ketel niet elk jaar wordt gecontroleerd!

uw verzekeringsmaatschappij weet waarschijnlijk niet eens dat u (om onbegrijpelijke redenen) nog steeds een dergelijk gevaarlijke en gasslurpende c.v.-ketel heeft...