Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 07-12-2013 21:36:04
Auto & Vervoer

Verplicht schoorsteen vegen \bij gaskachel gebruik?

[quote=tijger1 schreef op zaterdag 7 dec 2013, 21:18]even lezen. mijn cv ketel is bijna 39 jaar. mijn boiler zou ik niet precies durven zeggen, maar ik denk ca. 20 jaar.

en mijn apparatuur is goed onderhouden, zo is ook de aanvoer van verse lucht alsmede de afvoer van rookgassen perfect in orde. de leeftijd van een apparaat is niet van belang, alleen zijn goede werking.

gelukkig voor u hoeft u niet alle mensen de kost te geven die nog een gewone cv, geiser, of boiler hebben. en geen een verzekeringsmaatschappij vraagt daarom, of stelt in zijn voorwaarden dat een en ander " goed, regelmatig en deskundig moet zijn onderhouden en geïnspecteerd" door die jacobse en van es types zeker die langs de deuren komen?

en nee, men hoeft de leeftijd van die apparatuur niet te melden aan een verzekeringsmastschappij. en ook het eventueel hebben van een houtkachel hoeft niet te worden opgegeven.

als men een rieten dakbedekking hebt, wat dus wel gevraagd wordt, dan worden eisen gesteld aan de kap op de schoorsteen.

bij een opstalverzekering wordt onder meer gevraagd naar het type dakbedekking en het soort woning.

ik weet niet wie u zo bang zit te maken over de handelwijze van verzekeringsmaatschappijen, maar heus, zo erg zijn ze nu ook weer niet.

@ tijger1,

u zei in u bericht van:

vrijdag 6 dec 2013, 23:41

mijn cv ketel is bijna 39 jaar oud.


ik reageerde op deze zin; als vervolgens blijkt dat dit niet klopt kan ik uiteraard geen juist onderbouwd antwoord geven.

wat is het nou?!

u heeft een c.v.-ketel van bijna 39 jaar oud voor de verwarming van uw huis en een gasboiler van 120 liter voor warm water?

sterk verouderde open gastoestellen zijn wetenschappelijk aantoonbaar gevaarlijk en verbruiken veel meer gas dan gesloten c.v.-apparaten.

eigenwijze mensen leren vaak alleen op de harde manier...

het zullen je kinderen maar zijn; "gelukkig" is er geen geld "verspild" aan een veilig gesloten waterverwarmingsapparaat...

http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/koolmonoxidevergiftiging_huizen_noodlottig_ongeval_1_614045">noodlottig ongeval of kortzichtige nalatigheid...