Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

agaat77
agaat77 - 08-12-2013 15:00:31
Voeding & Gezondheid

Zijn medicijnen na de houdbaarheidsdatum echt niet meer te gebruiken?




alles in tablet vorm, omhult in diens originele verpakking, zei dat deze op normale temperatuur is bewaard( 15 graden max) kan zeker erna worden gebruikt.

men houd hier vast aan zeker nog 1 jaar. zolang alles bij elkaar blijft ( dus in pil vorm) zal er weinig gebeuren met de pillen. dit is namelijk samengeperst..omhult dus dat gaat geruime tijd mee.

alles wat men niet meer gebruikt na de houdbaarheids- datum, word ( meestal) ingeleverd bij de apotheek, denkt u dat deze het weg gooit of wel vernietigt? nee hoor... dit gaat naar de medicijn bank.

die verdelen dit in potjes, en dit word aangeboden aan die mensen die bijvoorbeeld dakloos zijn, en zich melden bij hulpinstanties zoals leger des heils omdat ze ziek zijn en hulp zoeken.

pillen, omhult kunnen dus nog geruime tijd mee, en zullen diens werking niet verliezen. echter zalfjes, drankjes, sprays injecties wel!

want? de stoffen hierin zullen uiteindelijk afbreken en naar de bodem zakken en zodoende diens werkzaamheid verliezen.

apothekers dienen rekening te houden met de werking van een medicament, en daarom word op zeker gespeeld. beetje overdreven af en toe, maar dat is dan weer fijn voor die mensen die dakloos zijn.

want zoals gezegd, bestaat er naast de voedselbank tegenwoordig ook een medicijnbank. die pillen verstrekt aan dakloze/ verslaafde.