Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 11-12-2013 15:32:07
Huishouden & Energie

Is een energielabel verplicht bij verkoop van een huis jonger dan 10 jaar oud?

Ik zie niet in waarom je de overheid niet zou erkennen als je het over 'van hogerhand opgelegd' hebt. het is meer een verwijzing dat je soms als burger iets 'ondergaat' dan dat je er vanuit jezelf mee instemt. als de overheid mij bijvoorbeeld oplegt dat ik altijd een id bij me moet hebben, dan erken ik dat wel, ik onderga het, maar als het aan mij lag, liet ik hem gewoon thuisliggen, zeker als ik bijv. naar een plek ga waar ik de id niet veilig acht.

mijn insteek was niet anders dan dat de overheid soms maatregelen neemt waar weinig mensen op zitten te wachten. het is niet dat ik het anarchisme predik.
ik sluit me wel aan bij locke ( heb even geen zin in het epistel, sorry) dat de overheid maatregelen moet nemen om ons te beschermen en ons rechten en plichten moet opleggen.

echter moeten die wel bij de praktijk aansluiten. de ontsnapping dat koper en verkoper er samen uit kunnen komen, zonder die keurmerken, vind ik prima.
het functioneert voor beide partijen. een sanctie maakt het meteen weer dwang.

en het lijkt me (maar ik baseer me op wiki-locke) dat locke net als ik de overheid niet als een keurslijf ziet waarin de burgers worden ingesnoerd en naar adem happen, maar dat kan aan mijn epistel-lacune liggen.
als hij het wel zo ziet, dan ben ik inderdaad geen aanhanger van locke.