Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tot15karakters
tot15karakters - 14-12-2013 21:22:30
Elektronica & TV

Aanslaan vriezer

De ijskoude waarheid;

buiten is goedkoopste mits je in siberiƫ gaat wonen....

maar even serieus, een volle vriezer verliest nauwelijks de dure koude en een lege valt bij een kast het er uit...

een vries kist kun je het beste 1x en niet meerdere keren openen want 1x lang is goedkoper dan 2x kort wegens ventilatie die je met openen veroorzaakte en de koude die je dan weg blaast.

langzaam openen zal minder vacuum veroorzaken dus even snel open en dicht doen veroorzaakt meer tocht dus stroomverbruik, ondanks dat je sneller klaar bent...

de lege flessen, liefst plastic zijn prima om niet gebruikte ruimte de koude vast te houden dus zonder water erin!

en ja, mijn oude b of c klasse vriezer van 21 jaren oud was nog perfect maar gezien het gemeten stroomverbruik is de nieuwe a++ , ja geen 3x a+++ want die was veel duurder gezien de prijs/verbruik het voordeligste en binnen 3 jaren verdien ik deze terug.
dus over 3 jaren is mijn nieuwe gratis wegens lagere verbruik en ik reken de lage prijs die ik op marktplaats voor de nog goed werkende museum stuk niet eens mee....

openen kost dus geld en geeft verlies dus liever 1x veel pakken dan meerdere keren een kleien hoeveelheid indien mogelijk.
succes in het besparen.