Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 18-12-2013 23:13:26
Geldzaken & Recht

Oplichting zorgtoeslag.nl

[quote=tijger1 schreef op woensdag 18 dec 2013, 22:08]@pieterwolters

@fisbel heeft het over zijn eigen link van gisteren, die niet meer werkt. was een rare bladzijde. dus niet over zorgtoeslag.nl.
even een update:
inderdaad moet goed onderscheid gemaakt worden tussen: www.zorgtoeslag.nl c.q. www.huurtoeslag.nl en www.mijntoeslagen.nl

de eerste twee sites betreffen sites van de commerciële jongens die € 24,50 vragen voor het (simpel) aanvragen of wijzigen van een toeslag. geen fraude, wel commercieel. want hetzelfde werk kan je zelf regelen via de site van de belastingdienst. http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/inloggen_op_mijn_toeslagen">hier de site van de kostenloze aanvraag toeslag via de belastingdienst.
n.b: het wijzigen van een toeslag bijvoorbeeld het doorgeven van een gewijzigd inkomen kan ook nog steeds monderling via de belastingtelefoon worden doorgegeven. (zie reactie diogama hierboven)

nu de nepsite: www.mijntoeslagen.nl
helaas was mijn conclusie wat voorbarig. de site is gisteren in de lucht gekomen en bestaat nog steeds. als je googelt word je doorgeschakeld naar de belastingdienst zelf: www.toeslagen.nl maar als je keurig de url in de balk zet word je doorgelinkt naar: http://www.mijntoeslagen.nl/uw-toeslagen-in-2014/

een site met op zich juiste maar ook echt foute informatie bijvoorbeeld over het indienen van een bezwaarschrift:
bezwaarschrift indienen
u dient het bezwaarschrift in bij het bestuursorgaan dat de beslissing heeft genomen.
in sommige gevallen is het mogelijk om tegen een beslissing van een bestuursorgaan rechtstreeks beroep bij de bestuursrechter in te stellen. dit is alleen mogelijk als het bestuursorgaan daarmee instemt. de bezwaarschriftprocedure vervalt dan. rechtstreeks beroep kan zinvol zijn als het meningsverschil met het bestuursorgaan niet over feiten, maar over een zuiver juridische kwestie gaat. en het vaststaat dat het bestuursorgaan en u het daarover niet eens worden. (enzovoort enzovoort)

wat een flauwe kul informatie. dit is regelrecht gekopieerd van www.overheid.nl en betreft een totaal andere situatie. een bezwaarschrift over een toeslag dien je in als er bijvoorbeeld een verkeerd inkomen is vastgesteld: lees http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/informatie_over_toeslagen/hoe_werken_toeslagen/bezwaar_maken/ik_wil_bezwaar_maken">hier

deze (nep)site met zogenaamde informatie staat vol type- en spellingfouten bijvoorbeeld:
de toeslagen kunnen afzonderlijk toegekend worden en u moet voor iedere type toeslag voldoen aan specifieke eisen doe voor deze toeslag van toepassing is. hoe vraagt ik deze toeslagen aan?

erger vind ik het volgende:
bij verdere analyse blijkt dat er een e-mailadres gevraagd wordt met username en password (…....) met als bedoeling dat de site een discussienetwerk voor toeslagen zou zijn. gelooft u het? tot op heden 0 reacties (.....).

ik geloof dat ik toch maar de belastingtelefoon hierover ga benaderen. deze (nep)site leidt minstens tot verwarring en in het slechtste geval malversatie c.q. oplichting.