Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

waterlelie82
waterlelie82 - 20-12-2013 22:52:30
Geldzaken & Recht

Wsnp

[quote=muisje69 schreef op donderdag 12 dec 2013, 14:02]hallo,sinds oktober 2012 zit ik in de wsnp.in het kort ben ik hier ingekomen na mijn scheiding doordat mijn ex de afspraken uit het convenant niet na kwam,geen alimentatie betalen(ben ik achteraan geweest maar niet gelukt) en hij de hypotheek niet meer betaalde toen ik daar vertrok.huis is uiteindelijk verkocht met verlies en de bank kwam ook bij mij aankloppen.ex was toen al toegelaten tot de wsnp,een jaar eerder dan ik.hij woont samen en er gaat een flink deel van zijn inkomen naar (zijn) de boedel.ik ben in juni dit jaar volledig arbeidsongeschikt geraakt,ben nu ook vrij gesteld van de sollicitatieverplichting die de wsnp kent.mijn inkomen is achteruit gegaan en "spaar" nihil voor de schuldeisers.dat was voor de afkeuring ook eigenlijk al heel weinig. mijn ex komt nu dus over een jaar uit de wsnp er zal dan een slotverdeling zijn ,ik ben overigens 1 van de schuldeisers ivm de achterstallige(8600 euro) alimentatie maar dat ben ik toch kwijt.mijn vraag is nu , het is een gezamelijke schuld, ex komt er na een jaar uit hoe zit het dan verder met mij ? ik bedoel : ik spaar niks voor de boedel, over een jaar krijgen de schuldeisers(een deel) van hun geld,moet ik dan zowiezo dat jaar nog uitzitten ?

de schuldeisers willen de rest van hun geld ook, dus komen ze bij jou. ze mogen de rest namelijk niet op hem gaan verhalen als er sprake zou zijn van een schone lei. je zal het traject volledig moeten doorlopen.