Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sl
slobberbone - 23-12-2013 09:12:32
Huishouden & Energie

Thermostaat combiketel

[quote=alexishoop schreef op zondag 22 dec 2013, 21:14][quote=tijger1 schreef op zondag 22 dec 2013, 00:48]de eindafrekening is geen gemiddelde. de eindafrekening betreft het verbruik, tegen het afgesproken tarief.

alleen m3 en kwh zijn je werkelijk verbruik, de rest is variabel en gemiddeld. dus als je 900 m3 gas verbruikt en 3000kwh stroom, betaal je dus je eind factuur gebaseerd over een gemiddelde van 75m3 & 250kwh p/m.

op zich is dat niet erg, maar de grootste kostenpost zijn alle heffingen. natuurlijk is elke besparing meegenomen, maar door deze rekenwijze van energienotas is het voor die paar tientjes niet echt aantrekkelijk om nu speciaal in de wintermaanden te letten op verbruik, dat zou je het hele jaar dan moeten doen. de cv is al lang niet meer de grootverbruiker, het stroomverbruik haalt gas al behoorlijk in, zeker als je daarmee ook gaat koken, droger of een losse boiler mee gaat verwarmen.

ja dat was mij ook al opgemerkt hier koken we op gas met dito oven zelfs onze vaatwasser en wasmachine verbruikt gas.

maar het is vaker wel zo dat als men huis vol heeft liggen dan maakt het stroomverbruik niet meer uit want er is genoeg en terug levering wordt men ook niet rijk van.