Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 23-12-2013 13:39:11
Huishouden & Energie

Thermostaat combiketel

De energiebeheerder van de overheidsgebouwen van de instelling waar ik werkte, is door zelf e.e.a. te proberen met nachttemperaturen uitgekomen op 12 graden als laagste nachttemperatuur waarbij nog geen vochtproblemen ontstonden in die gebouwen.
via thermostaatklokken kon hij e.e.a. zó regelen dat op het tijdstip dat het gebouw 's morgens of na het weekend weer in gebruik kwam, de boel op gebruikstemperatuur was, en ook dat het gebouw vrijwel precies zo lang op temp. bleef als nodig voor het laatste gebruik op een dag of in een week.

sinds die tijd hou ik thuis ook 12 als nachttemp. aan, maar alleen in periode van flinke kou en wind zakt de temp. bij de thermostaat beneden de 12 en slaat de ketel aan. de thermostaat zorgt dat het op tijdstip x onze gewenste dagtemp. wordt, dat rekent -ie helemaal zelf uit. knap hoor.
en alleen de radiatoren in kamers waar iemand is, zijn open. rest is dicht, behalve 's nachts bij (extreme) vorst. pomp staat op lage snelheid, ketelwatertemp. zetten we handmatig hoger of lager naar gelang het seizoen, de maand, de buitentemp. veel leidingen die op zolder 'loos' liggen te verwarmen geïsoleerd met van die schuimbuizen (gaat hier om tientallen meters, tjee, wat scheelde ons dat veel op de rekening!)

schoonouders hebben nog een ouderwetse thermostaat waar je niks aan regelen kan, die staat overdag op 18 en voor de nacht zetten ze hem terug naar 0. alleen kamer- en keukenradiatoren staan open. nooit problemen en zeker geen extreme rekening.