Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sl
slobberbone - 26-12-2013 14:06:56
Huishouden & Energie

Thermostaat combiketel

[quote=ron530 schreef op donderdag 26 dec 2013, 13:54]u gaat uit van een bijna ideale situatie, optimale isolatie en een hr ketel echter is dit vaak niet het geval in bijvoorbeeld huurhuizen. een snelle opwarming van de radiatoren en daarna het op temperatuur houden van die ruimte is meer besparend dan de cv radiator temperatuur naar beneden bij te stellen. in mijn situatie, een normale combiketel duurt het opwarmen van 15 naar 20 graden met een hoge radiator temperatuur om en nabij de tien minuten als ik die radiator temperatuur naar beneden bijstel dan duurt het bereiken van de gewenste temperatuur 30 minuten waarbij de ketel gas blijft stoken.

waar ik het over heb is hier in de hele wijk zo en daar wonen toch al wel 25.000 mensen en ik woon in huurwoning en ja dat zijn vaak woningen van na 1994.

tja het net wat je wilt, maar ik kan mij niet voorstellen dat u met u methode zuiniger stookt dan wij hier. hoeveel gas verbruikt u ?

in 10 minuten 5 graden warmer in woonkamer dat lijkt mij niet fris en aangenaam.

vaak zat in woningen geweest en stoken het boven de 20 graden maar niet aangenaam hier is bij 19 graden goed toeven in huis.