Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pi
pieterwolters - 08-01-2014 12:54:48
Vakantie & Reizen

Denkt de reclamemaker dat de consument infantiel is of zo?

[quote=pino123 schreef op dinsdag 7 jan 2014, 20:45]lekker zappen... wat ik niet begrijp is dat reclamemakers nog denken dat ze op deze manier consumenten voor zich winnen..... heb apple nog nooit reclame zien maken, toch loopt iedereen er mee.


reclame is vooral nodig voor naamsbekendheid in een markt waar meerdere aanbieders zijn. apple (maar ook bijvoorbeeld samsung) zijn zo bekend en hebben zulke specifieke producten dat reclame niets toevoegt. maar voor veel andere producten is reclame noodzakelijk om de naam bovenaan het lijstje van consumenten te krijgen en te houden. bij veel producten zorgt het dan ook niet voor meer omzet maar voorkomt het vooral een daling van de omzet. het is al vaak genoeg aangetoond dat in geval van twijfel veruit de meeste consumenten kiezen voor een merk dat ze bekend voorkomt. en dan praat je overigens maar over een paar procent van de consumenten, de meeste hebben vaste merken die ze kopen. maar die paar procent bepaalt vaak wel het verschil tussen winst en verlies.