Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-01-2014 12:04:19
Geldzaken & Recht

Boete voor balletjespistool

Iedere nederlander behoord de wet te kennen.
weer een uitspraak van niets.
laat mij maar eens zien waar dat staat in de wet.
nergens dus.winterman schreef op vrijdag 5 okt 2012, 11:21: soulsister schreef op vrijdag 5 okt 2012, 10:07:
nogmaals het gaat mij om de strafmaat. kinderen/jongeren winnen een speelgoedpistool op de kermis (of hebben het als sinterklaascadeau gekregen van een familielid die het op zijn beurt weer heeft gekocht bij de bart smit). spelen ermee in hun achtertuin of elders in de openbare ruimte en krijgen hiervoor een boete of nog erger moeten een nacht in de cel bivakkeren alsof het terroristen zijn die een gevaar voor de samenleving vormen. pak het aan bij de bron v.w. de kermissen betreft. neem het op in de vergunningverlening en handhaaf. geen capaciteit is onzin. een controle per kermis kost max. een uur. zoveel gokkramen staan er niet en op elke kermis surveilleren dagelijks 2 agenten. handhaven die hap en ook de speelgoedwinkels. voorkomen is beter dan genezen.


dat hij een nacht in de cel moest verblijven staat hier los van. je hebt zelf al aangegeven waarom dat was en het is niet de standaard maatregel.

verder is het wel heel makkelijk het probleem te verleggen. feit is gewoon dat iedere nederlander de wet hoort te kennen en dan gaat het hier ook nog eens over iets dat vaak in het nieuws is en dan doel ik niet op de links die ik heb gegeven. ieder jaar is er in de vakantieperiode wel een item op tv dat mensen waarschuwt voor nepwapens uit het buitenland.

voorkomen is altijd beter dan genezen. natuurlijk. er vinden ongelukken plaats omdat mensen door rood licht rijden. moet er dan maar permanent bij ieder stoplicht een agent gepositioneerd worden? je hebt ook een eigen verantwoordelijkheid je aan de wet te houden en daar begint het. niet bij handhaving.