Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kj
kje - 11-01-2014 14:44:41
Voeding & Gezondheid

Eigen risico voor trekken verstandskies

In aansluiting op hetgeen hiervoor al is gezegd nog het volgende. in de verzekeringsvoorwaarden wordt nog wel verwezen naar tandheelkundige behandelcodes. voor zover mij bekend, geven die aan of iets onder tandheelkundige zorg valt. de vraag is of de behandeling die u hebt ondergaan daar onder te scharen is. het zou mij niet verbazen als dat niet het geval is, maar dat maakt de voorwaarden mi wel op zijn minst onduidelijk en zelfs enigszins misleidend nu “chirurgische ingrepen” door een “kaakchirurg” in algemene zin zo expliciet worden vermeld. welke zijn dat dan? ben benieuwd of ditzo dit ook zo ziet. of moet je je als leek eerst nog in de behandelcodes gaan verdiepen.
uitgangspunt is volgens mij – normaal gesproken - overigens helder, ik lees bij mijn verzekering: “kaakchirurgie door kaakchirurg met uitzondering van het aanbrengen van implantaten, behandeling van tandvlees en ongecompliceerde extracties” valt onder basisverzekering en dus het eigen risico. dat is ook niet onlogisch omdat er anders een verkapte tandartsverzekering in het basispakket zou zitten.
tot slot: eigenlijk te gek dat je als klant van zowel je verzekering als het ziekenhuis dit allemaal zelf maar moet oplossen. waarschijnlijk gaat het ook nog eens om een zorgaanbieder die zelf ook een contract met de verzekeraar heeft. klantvriendelijkheid stopt als zo vaak na het innen van de premie.