Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-08-2005 10:40:00
Voeding & Gezondheid

Groenten zelf invriezen

Beste jvk,

ja, dat is zo. er zitten sowieso al bacterien op de groente als je ze
snijdt, dus die gaan gewoon mee de vriezer in. de koude zorgt ervoor
dat de activiteit van de bacterien tot een minimum wordt beperkt. hoe
kouder de vriezer, hoe langer je het kunt bewaren, maar dat is niet
onbeperkt. niet voor niets hebben diepvriesgroente, die je in de winkel
koopt, ook een houdbaarheidsdatum. als je vriezer goed zijn werk doet
op ca -18 graden, dan hoef je na vier maanden niet echt bang te zijn
voor bederf. het vriesvakje van de koelkast is daarvoor echter niet
geschikt.

brynnar