Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-08-2005 11:10:33
Voeding & Gezondheid

Groenten zelf invriezen

blancheren of kort koken doodt een deel van de bacterien, maar er is ook nog een tweede reden. sommige groentes verliezen hun stevige structuur als je ze invriest. water dat bevriest zet uit. het water is de cellen van groente doet dat ook en beschadigt dan de harde celwanden, waardoor ze barsten en de groente slap worden. door eerst te blancheren maak je de celwanden wat zachter, waardoor invriezen makkelijker gaat en de structuur van de groentes goed blijft.


brynnar