Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-08-2005 13:05:58
Voeding & Gezondheid

Is oud brood gezonder?

In een vochtig huis kan oud brood, zeker in plastic verpakt, sneller
schimmelen. het broodmeel wordt als complete samenstelling aan de
bakkers (en voor supermarkten) geleverd. een enkele bakker doet zelf
nog wat speciaals. volkorenbrood is vaak niets anders dan witbrood met
wat zemelen (en eventuele zaden en korrels), en mout voor de kleurstof.
het lijkt dan donkerder, zo ging eerder het verhaal dat donker brood
gezonder was. dat is inmiddels achterhaald door mensen die weten hoe
brood gebakken wordt.

als je voldoende groenten en fruit eet krijg je meer dan genoeg vezels binnen.

ik zou me voor kunnen stellen dat vers brood ongezonder is omdat het
gist nog niet "klaar" is. maar dat is slecht een gedachte omdat warm
brood enigszins zuur ruikt, en nogal klef tot bal gevormd kan
worden.  wat ik bij mijn warme maaltijd toch echt niet kan!



anne