Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 20-01-2014 13:46:18
Computers & Telefonie

Wirwar van virusscans

[quote=ron530 schreef op zondag 19 jan 2014, 10:48]de meeste pc's hangen achter een router, in de router zit een firewall ingebouwd die alle poorten op stealth (onzichtbaar) zet. securety essentials van microsoft is gratis en wordt automatisch up to date gehouden. de pc is dan al goed beschermt tegen inbreuken en virussen. banken zoals ing hebben eigen software die gebruikt kan worden om veilig te bankieren. varabas heeft wel gelijk de zwakste schakel is de gebruiker van de pc.
zoals zo vaak al aangehaald is, een router en de on-board windows-firewalls, standaard geconfigureerd, controleert alleen alles wat er in wil, en niet wat er uit wil.
ben je eenmaal besmet dan heb jij niets in de gaten als er communicatie naar buiten plaats vind.
als je niet weet hoe het allemaal werkt, geef dan geen advies, verdiep je eerst eens goed in de materie, dat is beter voor een vraagsteller.

je advies voor microsoft security essentials is van hetzelfde gehalte, elk test-lab in de wereld geeft aan dat het een van de slechtste beschermingssoftware is en jij geeft de raad het te gebruiken?

alle andere adviezen om een bepaalde scanner te gebruiken "omdat ik nog nooit ergens last van gehad heb" is van hetzelfde gehalte, nul-komma-nul.

als men een advies wil geven moet men dat doen aan hand van rapporten van wereldwijd bekende test-labs, en die kan men zo bekijken.
aurora1 gaf al een link voor een testrapport, maar die was voor windows-7 bedoeld, hier de link voor het laatste testrapport bedoeld voor windows-8:
av-test.org - the independent it-security institute

klik -> http://tinyurl.com/cpgq7fz">av-test.org

en er zijn nog meer bekende, onafhankelijke test-labs, zoals deze:

klik-> http://www.av-comparatives.org/">av-comparatives , an independent not-for-profit organization.

voor de vraagsteller, de meeste antivirus-software getest door deze labs is goed, anders worden ze niet eens toegelaten en de software die je nu gebruikt, ditdefender, schijnt 1 van de beste te zijn volgens de tests.