Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 20-01-2014 20:04:34
Computers & Telefonie

Wirwar van virusscans

[quote=gsm schreef op maandag 20 jan 2014, 19:25]
wat vind je nou zelf van dergelijk commentaar?
als jij en bepaalde andere lieden je nou eens zou kunnen beperken tot een geniaal en wel doordacht antwoord geven op de vraag, dan zou dat wel zo prettig zijn.

ik herhaal hier nog maar eens:
ik denk dat mse, of de ingebouwde beveiliging met o.a. met windows defender (= mse) van windows 8 en 8.1, op dit moment voldoende bescherming geeft voor normaal gebruik en zeer gebruiksvriendelijk is. bovendien heb je de minste last van valse positieven. ik heb al vaak genoeg meegemaakt dat mse een virus wel tegen hield en betaalde programma's niet.
geen enkel beveiligingsprogramma is 100% veilig, waardoor je zelf altijd nog als beste beveiliger dient te functioneren.
zorg dat programma's up-to-date zijn, van microsoft, maar vooral ook van adobe en java van oracle.

voor windows xp zul je in april 2014 op zijn minst wel iets anders moeten nemen voor windows defender of mse en voor ie8.

dat doe ik, ik geef een weldoordacht, maar geen geniaal antwoord, want het is een advies wat een ieder met een rationele benadering en verstand kan bedenken:
laat je adviseren door hetgeen av-test-labs aan hand van terdege uitgevoerde antivirustests je adviseren, en niet door in het algemeen, ook door jou, ongefundeerd geneuzel beste gsm.
jouw mening is totaal nergens op gebaseerd als je beweerd:

" ik heb al vaak genoeg meegemaakt dat mse een virus wel tegen hield en betaalde programma's niet."
kul!
of je moet je "eigen test-lab"eens anders in gaan richting.., 2 virusscanners op 1 computer?
kom nu eens met echt steekhoudende argumenten?

op de rest van de dooddoeners zoals "niets is 100% veilig" en "windows 8 met ingebouwde bescherming enz is voldoende bij normaal gebruik", daar ga ik niet eens op in mijn beste...

geef is een definitie van normaal gebruik dan?
het bezoeken van een nieuws-site zoals nu.nl kan al gevaar opleveren zoals zeven maanden geleden is gebleken, een normaler gebruik kun je toch niet bedenken, of wel?

je adobe en java advies is helemaal correct.