Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 23-01-2014 23:37:55
Geldzaken & Recht

3 keer geflitst in 5 minuten

Zo kort achter elkaar geflitst zijn kan inderdaad een grond zijn om 2 van de 3 boetes te laten vallen. bepalend is echter de feitelijke gang van zaken. als op een rechte weg zonder bijzondere omstandigheden, om de 200 meter een flitser staat dan kan de rechter dat teveel van het goede vinden en aanleiding zien om boetes 2 en 3 te vernietigen.

betreft het een rechte weg met diverse verkeerslichten en wordt er na elke verkeerslicht een controle gehouden dan kan het weer anders liggen,immers na elk verkeerslicht neemt de bestuurder weer het besluit (te) hard te gaan rijden.

het gaat er dus om of na elke constatering de bestuurder een moment heeft gehad waarbij hij een min of meer bewuste keuze heeft gemaakt om weer te hard te gaan rijden.
deze redenering heeft wel een beperking in tijd en ruimte. de rechter zal een verweer dat iemand van maastricht naar groningen constant dezelfde te harde snelheid heeft gereden en geen enkel moment heeft gehad waarbij hij een andere keuze kon maken niet geloofwaardig achten.

het het is wellicht de moeite waard om bekeuring 1 te betalen en in beroep te gaan tegen bekeuring 2 en 3 en daarin aanhalen ook bekeuring 1 te hebben gekregen en die reeds betaald te hebben.

let wel u kan alleen in beroep als leaseplan een schriftelijke machtiging geeft. bij een bekeuring op kenteken kan alleen de kentekenhouder of een door die kentekenhouder schriftelijk gevolmachtigde daartegen in beroep gaan.