Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zonnetje69
zonnetje69 - 24-01-2014 16:11:34
Geldzaken & Recht

3 keer geflitst in 5 minuten

Beste joostbok, ik zou zeker in bezwaar gaan. er zijn diverse succesverhalen te vinden en ook verhalen waarbij het niet is gelukt. niet geschoten is altijd mis en wat je te verliezen hebt is tijd, papier, inkt en een postzegel. wat je te winnen hebt is een stuk meer.

waar je het op kan gooien is art. 56 van het wetboek van strafrecht (http://www.wetboek-online.nl/wet/wetboek%20van%20strafrecht/artikel%2056.html">linkje).

laat je niet meteen afschepen door een eventuele ongegrondverklaring van het bezwaar. je kan daarna nog in beroep en als je het met die uitspraak niet eens bent nog in hoger beroep. voor meer info, klik http://www.rechtspraak.nl/naar-de-rechter/kantonrechter/procedures/beroepsprocedures-bij-verkeersboetes/pages/default.aspx">hier.

rechters zijn over het algemeen best aardig en vooral redelijk, dus daar hoef je niet echt bang voor te zijn. in vergelijking met een ovj is een rechter wat vaker geneigd om verder te kijken dan de boete zelf. zijn het bijvoorbeeld je eerste boetes of sluiten ze aan bij een lange reeks. voor een rechter is dat relevant. ook met je financiƫle situatie wordt door een rechter (enigszins) rekening gehouden. en zo kan ik nog wel meer bedenken...

ik wens je veel succes, want voor een arme student is het een erg fors bedrag en op basis van je verhaal heb ik mijn twijfels over de redelijkheid ervan. maar goed, ik ben geen rechter...