Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 26-01-2014 18:58:14
Computers & Telefonie

Vista herinstalleren

Toevallig zit ik met een oude laptop met diezelfde overweging. het scherm van deze laptop is stuk, maar via een monitor doet de laptop het nog wel. draait ook op vista. inmiddels heb ik een andere laptop, maar van de oude kan ik toch nog niet helemaal afscheid nemen omdat er nog wat software op draait die lastig over te zetten is. systeem is momenteel alles behalve snel te noemen. ik ben nu bezig met alle overbodige software er af te halen (dat gaat al heel langzaam), in de hoop wat meer snelheid te krijgen.

een volledige herinstallatie zie ik ook niet zo zitten, want je moet dan inderdaad jaren van update's binnenhalen (en ben ik alsnog de moeilijk over te zetten software kwijt). in combinatie met meerder keren herstarten kan dat zeker uren duren. ga je het doen, dan zou ik sowieso even wachten op de snellere internetverbinding, haal je de updates in ieder geval sneller binnen. een ander mogelijkheid is de vista installatie te 'slipstreamen' met alle updates, ik heb wel eens gelezen dat dat mogelijk is, maar weet er het fijne niet van. vereist wel wat specifieke kennis.

windows 8.1 i.c.m. classic shell om het startmenu terug te krijgen is overigens een prima besturingssysteem en véél sneller dan vista. dus wellicht is het het toch waard om ook een nieuwe laptop te kopen, zou mij niets verbazen als 8.2 ook als gratis update door ms wordt aangeboden t.z.t.