Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-01-2014 16:30:00
Huishouden & Energie

Kattenvoer

Alfonds schreef op dinsdag 28 jan 2014, 15:33: @czar: muis lijkt me niet echt realistisch voer voor katten.

ik heb ook jarenlang katten gehouden 4 hoog op een flat, dus ik begrijp wat je bedoelt.
muis is wel het natuurlijke, maar niet altijd het meest realistische voer. en barfen is ook niet voor iedereen weggelegd, je hebt er toch wel veel kennis voor nodig.

alfonds schreef op dinsdag 28 jan 2014, 15:33: ik ben alleen nog benieuwd waar ik royal canin het goedkoopste kan kopen. waarom wil je niet vertellen waar dat is?

ik ben het niet met je eens dat rc het beste kattenvoer is. zo zit er in de brokjes van rc gewoon suiker en dat is voor mij uit den boze. rc is wel een enorm duur voer en dat komt met name omdat meer dan de helft van wat je betaalt aan reclame en commissies wordt betaald.
kattenvoer koop je het best online en om te besparen (ook op de verzendkosten) het liefst in grootverpakkingen. de webshop maakt niet heel veel uit, ze ontlopen elkaar kwa prijs niet zo veel. dus abonneer je op de nieuwsbrief en ga desnoods af op aanbiedingen van grootverpakkingen. als je in 1 keer 20 kg droogvoer koopt ben je met 2 katten die ook natvoer krijgen al snel een half jaar verder voordat die 20 kg op is. dus bijv. zooplus.nl (ik woon in dl, dus dan wordt het zooplus.de) is een goede en grote shop, maar even googlen en je vind zat andere webshops met een groot assortiment van de betere kattevoeren.

ik heb laatst een uitgebreid onderzoek gedaan (ingrediënten-lijsten vergelijken) naar wat goede droge brokjes zijn tegen een redelijke prijs. mijn poes is dol op smilla en die stunten vaak met aanbiedingen, maar het is niet bepaald het beste voer. dus op zoek naar iets nieuws.

na een hele dag ingrediënten en prijzen vergelijken kwam ik uit op: porta 21 - feline finest adult sensible. veel goedkoper dan rc en veel beter dan rc op basis van ingrediënten. geen granen, geen suikers, wel wat groente (maar dat hebben katten ook nodig) en veel dierlijke stoffen (het zijn vleeseters). toch heb ik maar 2 kg besteld en geen 20 kg, gewoon om het eerst te testen.
ze vinden het heerlijk, maar hadden ze alleen maar ander voer gewild. dan had ik het wel half-om-half gemengd.

de beste tip is misschien wel: mengen! en de tweede tip: de zak goed afsluiten.
katten gaan namelijk enorm af op de geur. als de kat zover gaat dat hij de 'lekkere' brokjes tussen de minder geliefde brokjes weg vist, dan geef je je kat veel te veel te eten.