Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cb
cbo - 31-01-2014 09:16:12
Geldzaken & Recht

Incasso lindorff ivm doorlopend krediet wehkamp

In artikel 34 wck is bepaald dat er in alle gevallen waarin de wck van toepassing is (dus ook voor een doorlopend krediet van wehkamp) geen overige kosten dan kredietvergoeding in rekening gebracht mag worden.

artikel 34 wck:

het is de kredietgever en de leverancier verboden enige andere vorm van kredietvergoeding te bedingen, in rekening te brengen of te aanvaarden dan:

a. een vergoeding welke verschuldigd is bij afwikkeling overeenkomstig de betalingsregeling van de transactie;

b. een vergoeding die verschuldigd wordt ingeval de kredietnemer, na ingebrekestelling, nalatig blijft in zijn verplichting tot betaling ingevolge de transactie;

c. een vergoeding die verschuldigd wordt indien de kredietnemer vervroegd aflost


mijn verwachting is dat er hier niet gesproken wordt over incassokosten, maar over de kredietvergoeding. sommige vorderingen blijven een lange tijd onbetaald, maar de kredietvergoeding is aanzienlijk hoog, namelijk 15% (opgebouwd uit 3% wettelijk + 12% krediet).

een vordering van € 2900 kan op deze wijze al gauw oplopen tot het genoemde bedrag als deze een tijdje onbetaald is gelaten.

hoe lang geleden is deze vordering ontstaan?
mijn verwachting is dat deze vordering niet 3 maanden oud is, maar al geruime tijd bestaat.

ik zou inderdaad net als de voorgaande reacties al aangeven contact opzoeken met een schuldhulpinstantie, wanneer u namelijk deze vordering al dan niet betaald zijn er nog meer schuldeisers.

@alfatrion - artikel 47 en 48 wck hebben betrekking op de kredieten die gefaciliteerd worden door schuldhulpinstanties zelf, dit houdt in alle gevallen waarin een schuldhulpinstantie een "krediet" verleend om de vorderingen van de schuldeisers af te kopen en er een schuld onstaat bij de schuldhulpinstantie. vorderingen met een wck kunnen prima binnen een schuldhulpbemiddeling vallen, dat is geen probleem.

zodra een vordering via een deurwaarder geincasseerd wordt en er een gerechtelijke procedure opgestart wordt is de kans erg groot dat uw vordering alleen maar hoger wordt en daarmee eveneens uw problemen.

kortom, zoek hulp met uw schulden en de afhandeling daarvan!!