Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jp
jpk1 - 03-02-2014 14:53:55
Elektronica & TV

Zenderindeling

Ik heb zojuist de samsung ue40f5300 gekocht. heerlijke tv, maar ook ik kreeg de zenders niet op volgorde. uiteindelijk is het mij wel gelukt. ik zal uitleggen hoe ik het gedaan heb.
1. exporteer je kanalenlijst
dit doe je door bij de kanaleninstellingen je tv op antenne (=analoog) te zetten. dan pas verschijnt in het menu 'kanalen instellen' de mogelijkheid om de kanalenlijst te exporteren. exporteer het naar je usb stik.
2. maak een backup bestand van de kanalenlijst.
3. installeer het programma chansort
dit kun je downloaden o.a. via:
http://www.ullrich.es/job/sendersortierung/channel-list-editor-fur-lg-und-samsung-tvs/
ik heb veel programmatjes geprobeerd, maar alleen dit programma werkte bij mij en is bovendien erg makkelijk en overzichtelijk (misschien een donatie doen als het ook voor jou werkt?)
4. importeer jouw kanalenlijst in het programma
5. maak nu een lijst op jouw volgorde.
dit doe je in het overzicht in de linkerkant simpelweg door kanalen er naartoe te slepen of te kopieren. je hoeft niet alles te kopieren, want na afronding vraagt het programma wat je wilt doen met de kanalen die je nog niet had geselecteerd.
6. sla de nieuwe lijst op met dezelfde naam op de usb stick.
7. importeer de lijst nu in je tv
voila!