Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-02-2014 13:52:54
Geldzaken & Recht

Gemeente groningen vergunning steiger geweigerd

Jpm schreef op vrijdag 25 nov 2011, 16:35: wat mij erg nieuwsgierig maakt in deze discussie is het volgende. liggen er ook boten bij de buren aan de, wellicht illegale, steigers? misschien is het na te gaan of deze mensen liggeld verschuldigd zijn. eerlijk gezegd denk ik van niet, immers als je er niet mag liggen ben je ook niets verschuldigd.
de buren kunnen vertellen of ze al eens last hebben gehad met de gemeente, het waterschap of het hoogheemraadschap of met wat voor -schappen dan ook. als er regelmatig of langdurig boten liggen en er wordt niet opgetreden (dus niet gehandhaafd), dan is er al gauw sprake, zeker na jaren, van een gedoogsituatie, ook al is dat niet zo bedoeld. dan zou ik maar gauw een plankje tussen de palen spijkeren en als dit een paar weken is gedoogd er toch maar een bootje tegenaan vleien. de wetten zijn er voor de burgers, het gedogen ook. niet handhaven is ook om de burgers stilzwijgend toestemming te geven, toch?

er liggen inderdaad ook boten aan sommige steigers bij buren. van kleine roeibootjes tot soms iets grotere gemotoriseerde sloepen. echte kruisers of iets dergelijks zie je hier niet en kunnen ook niet onder de bruggen in de omgeving door die dicht zitten.