Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cb
cbo - 10-02-2014 10:56:13
Geldzaken & Recht

Ontslag tijdens ziekte

Inderdaad niet tekenen! er is een risico dat uw zus ook nog eens het recht op een ww uitkering verliest!!

omdat u namelijk beiden akkoord gaat met beƫindiging van de arbeidsovereenkomst zou het kunnen zijn dat het uwv oordeeld dat er verwijtbaar ontslag is, wil niet zeggen dat dit ook daadwerkelijk het geval is, maar het is wel mogelijk.

zie ook:
https://www.werk.nl/werk_nl/werkgever/meerweten/ontslag/wederzijdsgoedvinden">wederzijds goedvinden

laat u goed informeren, dat is de tip, ga niet zomaar ergens mee akkoord, de werkgever wil zo spoedig en zo goedkoopmogelijk ergens vanaf, dat blijkt wel uit uw verhaal.

laat de werkgever er maar voor vechten :) tenzij er middels een vaststellingsovereenkomst een aanzienlijk bedrag overeengekomen kan worden, dan zou je een overweging moeten maken (let wel op de belastingdienst die er graaaaaag wat vanaf pakt!) maar gezien uw verhaal acht ik die kans zeer minimaal!

ik raad u aan om de website van het uwv eens goed na te gaan, desnoods bel het uwv, zoek in ieder geval iemand op die gespecialiseerd is met arbeidsrecht en die u goed kan informeren over alle gevolgen! er zitten namelijk vaak meer haken en ogen aan een verhaal dan dat in eerste instantie lijkt. indien er namelijk wel een bedrag als "afkoop" van de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan kun je ook nog tegen allerlei narigheden lopen.

allerlei toeslagen --> als uw toetsinkomen bij de belastingdienst door een afkoopsom ineens aanzienlijk stijgt loopt u het risico dat het recht op bijvoorbeeld huurtoeslag e.d. kwijt raakt. daarnaast de zorgtoeslag wordt wellicht verlaagt en mogelijk nog veel meer toeslagen, ik kan uiteraard niet in de situatie kijken, maar neem gerust de tijd om alles goed op een rijtje te zetten.

het is iets dat veel problemen kan opleveren, laat u dus liever teveel informeren dan te weinig, je moet goed weten waar je allemaal rekening mee moet houden.