Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 13-02-2014 19:28:51
Computers & Telefonie

Vista herinstalleren

En hoe het afliep (deel 2)

dit weekend is daadwerkelijk vista helemaal opnieuw geinstalleerd.
inmiddels was ik er achter gekomen dat er iets vreemds met die snelheden aan de hand is als je dat controleert via de speedtest van upc. google chrome geeft een snelheid van 20, firefox een snelheid van 60 en ie een snelheid van 80. ook na de herinstallatie bleef dat zo.

de installatie duurde verschrikkelijk lang. meer dan 5 uur. en helaas bleek de laptop nog steeds geen wifi aansluiting te hebben. mijn nerd ging weer weg en eigenlijk was ik nog niet zoveel opgeschoten, behalve dan dat ik een brandschone laptop had.

dus zelf maar aan de google. daar vond ik een aanwijzing dat het aan de netwerkadapter zou kunnen liggen. dus naar de netwerkadapter en die geupdate, en.... jawel daar kwam de wifi verbinding tot stand. jippie!
alleen de snelheid is bedroevend laag 0,6 dat schijnt het gevolg te zijn van buren die ook hun graantje meepikken. dat had mijn nerd ook al opgemerkt. dus blijf voorlopig maar aan de draad.

vervolgens kwam ik erachter dat ik wel een erg oude ie op mijn laptop had staan en dat een update niet wilde lukken. na eens bij systeemeigenschappen te hebben gekeken, bleek dat alleen service pack 1 was geïnstalleerd, dus moest ik sp 2 installeren via microsoft, de gewone beveiligingsupdates pikten dat niet op. eenmaal geïnstalleerd, zo'n drie kwartier, stond er een paar uur later een update pakket voor me klaar van nog eens 2,5 uur. kom je alleen achter als je bij de updates kijkt, daar staat het aangekondigd, uit zichzelf installeert hij die updates niet. na die procedure kon ik de laatst mogelijke ie voor vista installeren.

moraal van dit verhaal. doe alleen een stokoude herinstallatie als het echt absoluut noodzakelijk is. want het kost veel tijd en je moet heel goed in de gaten houden of alles daadwerkelijk is geïnstalleerd.

maar ben er toch wel blij mee, heb er zomaar een screensaver bij. en ik ben niet meer bang dat er toch nog een fliebertje van die trojan is blijven plakken.

en al die ervaring en wijsheid die ik de laatste tijd heb opgedaan is natuurlijk van onschatbare waarde ;-)