Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ab
abvan - 18-02-2014 16:52:12
Computers & Telefonie

Geluid video start niet op bij afspelen op tv

Hallo henklia,

"probleem" is niet echt opgelost, zeker niet vanuit philips. moet aan de tv liggen, want op de pc zelf doet hét zich niet voor. ook op de tv van mijn dochter geen problemen. is ook een philips, maar wel ander type. heb wat geexperimenteerd en een proefvideo opgenomen met 4 verschillende beginscènes:
1. video begint met een met een fotocamera opgenomen foto als titel;
2. video begint direct met de video zelf als titel;
3. video begint met een vanaf de video via de pinnacle gereedschapskist gemaakte foto (beeld
opnemen en aan video toevoegen) en
4. video begint met een afzonderlijke pinnacle titel.
bij 1 en 2 begint de video vervolgens zonder geluid; bij video 3 en 4 is er niets aan de hand en begint de video gewoon met beeld én geluid.
m.a.w. video bewerken zoals onder 3 en 4 en je kan 'm opslaan in hd 1080i (1920x1080). indien toch bewerken zoals onder 1 en 2 dan opslaan in hdv2-1080i (1140x1080) of bij het op tv afspelen eerst een andere "goede" video even openen. kwaliteitsverschil tussen hd 1080i en hdv2-1080i zie ik overigens niet echt. vandaar dat het probleem tussen aanhalingstekens staat, maar ik blijf het raar vinden en wilde weten of er een verklaring voor was.
groetjes ab