Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hanzev - 19-02-2014 14:29:33
Voeding & Gezondheid

Koffie

Het gaat er dus blijkbaar om dat het geld dat met het branden (als produktiestap) verdient wordt in het land van herkomst terecht komt, en niet in het "rijke westen".

prima, niks mis met het idee (ik heb geen aandelen de), maar dan hoop ik wel dat je gebrande koffiebonen snel geleverd worden en niet weken- of maandenlang onderweg zijn ergens in de buik van een containerschip en pas na een half jaar op de schappen belanden.

wij hebben jarenlang onze snelfiltermaling volgegooid met melk en suiker om de koffie drinkbaar te houden. sinds een tijdje gooien we versgebrande koffiebonen in een (2e hands) volautomaat. nu drinken we onze koffie zwart om de smaak niet te verpesten met melk of suiker.

en een echte barista kan nog een stuk meer smaak krijgen uit versgebrande bonen.
(wij dus niet) :)
maar gebrande bonen raken hun smaak snel kwijt, de manier van bewaren kan dat vertragen maar niet tegenhouden.

dus branden in het land van origine?
prima, zolang ik dan de koffie 'n weekje ofzo later in huis kan hebben, niet veel later.