Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 19-02-2014 18:33:15
Computers & Telefonie

Beveiliging smartfone

Welke smartphone (merk en type) heeft u?
met besturing adroid kunt u met de smarphone via de icoon google play die erop zit rechtstreeks een anti-virus app daar vandaan downloaden. u moet dan wel een google account (gmail) hebben. indien u dat niet heeft kunt u die eerst op de pc/laptop aanmaken en dan via de smartphone bij dat account komen.
wat betreft of uw smartphone beveiligd is door het programma dat u van ziggo op de pc heeft is het antwoord nee. voor de smartphone moet u apart een mobile beveiliging downloaden en installeren en dus rechtstreeks op de telefoon zetten. is ook het gemakkelijkst.
als u uw modem/wifi met een wachtwoord heeft beveiligd moet u met de smartphone ook op die wifi kunnen, en voor verbinding maken waarschijnlijk het wachtwoord van uw modem voor wifi ingeven.
wat betreft blue tooth, van de smartphone neem ik aan, die kun je maar beter uit laten staan als je het niet gebruikt. dat geldt ook voor de laptop. je gebruikt die eventueel om bestanden (foto's bijvoorbeeld) van het ene naar het andere apparaat te sturen als beide bleu tooth hebben, maar meestal is dat gemakkelijker met een snoertje te doen (van laptop naar smartphone en omgekeerd). lees ook de gebruiksaanwijzing van de smartphone goed door voor nadere informatie en/of kijk op internet om te lezen waarvoor welke functies dienen.
u heeft een prepaid kaartje dus het is dan verstandig om alle internet op de smartphone uit te zetten en alleen wifi te gebruiken, anders is uw prepaid erg snel op.
lees http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/telefonie/mobiele-telefoons/extra/mobiel-internet/">klik hier eens door over dataverbruik.
bij een aantal providers kunt u internet nog eens extra uitzetten via uw account. op het toestel zou ik dat ook zeker doen (en zo snel mogelijk).